Meny
Meny

Resurspedagog/Elevassistent

Utbildningsförvaltningen Sista ansökningsdag: 2024-11-15

Christinaskolan anpassad grundskola söker ny medarbetare. Den anpassade grundskolan ska ge elever med intellektuell funktionsnedsättning en god utbildning och ge grund för fortsatta studier och aktivt deltagande i samhällslivet. Undervisningen ska vara flexibel för att varje elev utifrån sina förutsättningar ska utvecklas så långt som möjligt mot läroplanens mål. Utbildningen ska främja social gemenskap och utveckla elevernas förmåga att självständigt och tillsammans med andra kunna ta till sig, fördjupa och använda kunskaper.

Christinaskolan erbjuder anpassad grundskola för elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan är belägen i moderna, nybyggda lokaler.
Utöver detta omfattar Christinaskolan även enheter för grundskola årskurs 7-9 och grundskola F-6.

Arbetsuppgifter
Uppdraget innebär arbete i elevgrupp under skoldagen samt arbete i fritidsverksamheten. 

Rollen som assistent/resurs är att vara ett stöd för elever under hela skoldagen, det handlar bland annat om att ge den hjälp som behövs, att handleda i undervisningen och att vägleda under hela skoldagens moment för att bidra till ökad självständighet. Rollen kräver inlevelse och förmåga att kunna anpassa sig.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har examen från barn-och fritidsprogrammet eller har annan relevant utbildning. Du ska vara kunnig, engagerad, kreativ och se fördelar av att samarbeta med kollegor för att skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid anpassad grundskola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning övrigt
Tillsvidareanställning 100%, semesteranställning
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

För anställning i grundskolan krävs uppvisat utdrag ur belastningsregister.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast  24-11-15

Om arbetsplatsen 
Utbildningsförvaltningen är en av kommunens sju förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med pitebor, näringsliv och föreningar utvecklar vi Piteå till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i. 

Läs mer: 
Utbildningsförvaltningen Utbildningsförvaltningen - Våra verksamheter (pitea.se) 

Jobba i Piteå kommun Jobba hos oss - Arbete (pitea.se) 

Piteå växer Piteå växer - Hållbar samhällsutveckling (pitea.se) 

Inflyttarservice – för dig som vill flytta till Piteå 
Letar du bostad, vill du veta mer om skola och barnomsorg eller är du nyfiken på kultur- och fritidsutbudet? Inflyttarservice Piteå erbjuder dig stöd från start till mål. 

Inflyttarservice Piteå (https://www.pitea.se/inflyttare/kontakta-inflyttarservice

 

Kontakt:
Sara Rönnbäck, Rektor
070 262 39 02
sara.ronnback@pitea.se

Åsa Fors, Kommunal
0911-93413

Sofia Liberg, Sveriges Lärare
0911-93 403