Meny
Meny

Studie och yrkesvägledare till Strömbackaskolan

Utbildningsförvaltningen Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Piteå kommun har under de senaste åren rankats som en av Sveriges främsta skolkommuner. I Utbildningsförvaltningen pågår ett ständigt förbättringsarbete för att fortsatt hålla en hög kvalitet så att barn och ungdomar i Piteå får de bästa förutsättningarna för sitt vuxenliv. I förvaltningen arbetar ca 1500 medarbetare med barns utveckling och lärande inom förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola samt musik och dansskola.

Strömbackaskolan är en av Piteå kommuns två gymnasieskolor med ca 1500 elever och 200 anställda uppdelat på fem skolenheter. Strömbackaskolan ligger i centrala Piteå och har ett brett programutbud för gymnasieelever. Vår målsättning är att vara en skola i toppklass där goda minnen skapas. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare till skolenhet Mimer.

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare är du en viktig pusselbit i vår verksamhet. Du arbetar tillsammans i vårt elevhälsateam för en helhetssyn kring elever, hälsa och lärande tillsammans med specialpedagog, kurator, skolsköterska och rektor. Du arbetar också nära undervisande lärare och mentorer. Du är ett stöd i elevernas skolgång gällande planering och val under gymnasietiden men också inför fortsatta studier och yrkesval. Uppdraget innebär vägledning i klass/grupp och på individnivå. Du bidrar till det systematiska kvalitetsarbetet genom att ta fram olika underlag och delta i analysarbetet tillsammans med elevhälsateamet. I uppdraget ingår kontakt med vårdnadshavare men du är också en viktig länk i våra externa kontakter, till exempel till grundskola, vuxenutbildning, folkhögskola, universitet, Arbetsförmedlingen, kommunens aktivitetsansvar osv. Tillsammans med övriga studie- och yrkesvägledare vid Strömbackaskolan planerar du för öppet hus, universitetsbesök samt besök från grundskolan. Vid skolenhet Mimer arbetar du främst med elever från Barn- och fritidsprogrammet, Introduktionsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare kan vara meriterande. För uppdraget behöver du ha goda kunskaper om utbildningsväsendet, arbetsmarknad och dess kompetensbehov samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi söker dig som har förmåga att vara flexibel, ta egna initiativ och som driver skolans studie- och yrkesvägledning i samverkan med skolans personal. Du ska kunna skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och tycka om att stödja och bidra till elevens kunskapsmässiga utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget

Anställning
Tillsvidareanställning 100%, semesteranställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar
Rektor Linda Ström, 0911-69 64 96

Facklig företrädare

Noomi Lundberg, Lärarnas Riksförbund

Tel 0911-69 73 13

Krister Lindström, Lärarförbundet

Tel 070-524 22 31

Välkommen med din ansökan senast 21-05-16