Meny
Meny

Yrkeslärare Industritekniska programmet inriktning svetsteknik

Utbildningsförvaltningen Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Strömbackaskolan är en av Piteå kommuns två gymnasieskolor med ca 1500 elever och 200 anställda uppdelat på fem skolenheter. Strömbackaskolan ligger i centrala Piteå och har ett brett programutbud för gymnasieelever. Vår målsättning är att vara en skola i toppklass där goda minnen skapas. Vi söker nu en yrkeslärare inriktning svetsteknik till Industritekniska programmet.

Arbetsuppgifter
Undervisning inom inriktning svetsteknik vilket innebär att utbilda i svets- och plåtbearbetning såväl praktiskt som teoretiskt. De elever som utbildar sig hos oss har möjlighet att få goda kunskaper inom svetsteknik som används inom industrin idag. Mentorskap ingår i tjänsten och arbete i arbetslag är en viktig del i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen med behörighet att undervisa på Industriprogrammet med inriktning mot svets på gymnasienivå. Då tillgången av behöriga lärare är begränsad är vi även intresserad av dig som har flerårig erfarenhet av branschen när det gäller plåtbearbetning och är nyfiken på läraryrket. För en tillsvidareanställning som yrkeslärare studerar du till behörig yrkeslärare i kombination med arbete.

För att arbeta som yrkeslärare måste du ha verifierad kompetens i svetsmetoderna MIG- MAG, MMA och TIG upp till rörsvetsnivå. IWS (International Welding Specialist) certifikat är meriterande. 

Som person är du tydlig, strukturerad, engagerad, flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi tror att du  är intresserad av att genom ditt ledarskap se ungdomar växa och förbereda dem för vuxenlivet och de krav branschen ställer på framtida medarbetare. Utifrån din branschkunskap vill du gärna bidra med idéer och arbeta för verksamhetens utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställning

100% Ferieanställning, tillsvidare, med tillträde 11 augusti.

Upplysningar

Rektor Annika Niklasson tel. 0911-69 63 10

Fackliga företrädare

Noomi Lundberg, Lärarnas Riksförbund

Tel 0911-69 73 13

Krister Lindström, Lärarförbundet

Tel 070-524 22 31

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16

Vi undanber oss all kontakt från konsulterande rekryteringsföretag