Meny
Meny

Biståndshandläggare och Socialsekreterare till sommarvikariat/vikariat

Socialtjänsten Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Socialtjänsten i Piteå är redo att möta framtiden. Från och med 1 januari 2020 har förvaltningen en ny, plattare organisation. Grundtanken är att det ska finnas en ingång till socialtjänsten, oavsett ärende. Socialtjänsten är Piteå kommuns största förvaltning med cirka 1700 medarbetare. Med brukaren i centrum samordnas de insatser som behövs från sju avdelningar. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där du får vara med och utveckla socialtjänsten tillsammans med fantastiska kollegor.

Gillar du att ha ett omväxlande arbete och har förmågan att lösa problem? Då är detta jobbet du söker.

Biståndshandläggare
Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, göra individuella behovsbedömningar och fatta beslut om insatser enligt socialtjänstlagen för personer 65 år eller äldre. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv med och kring den enskilde i samverkan med närstående, interna samarbetspartners samt externa vårdgivare, verksamheter och myndigheter. Vi utgår från utredningsmetoden IBIC, Individens behov i centrum. I rollen ingår att informera och vägleda medborgarna i olika frågor. Förutom dagliga möten och kontakter med medborgarna, dem du arbetar och samverkar med så ingår även stor del dokumentationsarbete. Du kommer få ett mentorstöd under hela vikariatsperioden.

Upplysningar
Petra Stridsman, Enhetschef myndighetsutövning, 0911-69 77 16

Facklig företrädare
Therese Julkunen, Vision, 0911-69 61 48

Socialsekreterare till Stöd till försörjning
Som socialsekreterare på ”Stöd till försörjning” ska du utreda behov av ekonomiskt bistånd och stödja klienten att hitta alternativ till att bli självförsörjande och få ett självständigt liv. För att nå målet är samverkan med andra myndigheter, din egen enhet och andra instanser mycket viktigt. Du ansvarar för egna ärenden och för det team du tillhör. Som socialsekreterare ansvarar du för dokumentation i ärendet.

Upplysningar
Åsa Larsson, enhetschef försörjningsstöd, 0911-69 62 88

Facklig företrädare
Michaela Gebing, Vision, 0911-69 65 56 
Rose-Marie Ställ Akademikerförbundet SSR, 070-655 81 71

Kvalifikationer för båda tjänsterna
Du har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av utredningsarbete kan vara meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom att jobben innebär dokumentation är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. B-körkort krävs.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad med eventuell möjlighet till förlängning. Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vikariaten är heltidsanställningar.

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16