Meny
Meny

Projektledare

Samhällsbyggnad Sista ansökningsdag: 2020-12-13

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Är du en erfaren och driven projektledare, redo för nya utmaningar? Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun! 

Förvaltningen Samhällsbyggnad arbetar för ett attraktivt och hållbart Piteå för invånare, besökare och näringsliv. Som projektledare ingår du i Planeringsavdelningen som är en av förvaltningens fem avdelningar. Planeringsavdelningen arbetar med frågor som bland annat detaljplaner, bygglov, mark- och trafikfrågor, stads- och landsbygdsutveckling,  kart- och GIS verksamhet och investeringsprojekt. Du har din arbetsplats mitt i Piteå centrum i förvaltningens nya aktivitetsbaserade lokal, Stadsporten.

Arbetsuppgifter
Du arbetar med anläggningsprojekt i alla olika skeden, från initiering till färdigt resultat.  Som projektledare leder du projekt i utrednings-, projekterings- samt främst i genomförandeskede. Det kan varautbyggnaden av nya stadsdelar, förnyelse och förtätning i befintliga områden, anläggandet av nya gator, gång- och cykelvägar, va-ledningar och torg.
I din roll som projektledare hos oss har du en samordnande roll med interna och externa kontakter. I flertalet projekt leder du och ansvarar för konsulter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har teknisk universitetsutbildning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter inom bygg- och anläggningsbranschen.

Du har ett stort engagemang och intresse för samhällsbyggnadsprocessen där helheten är viktig. Du är trygg i din yrkesroll och har mod att tydligt analysera och fatta snabba beslut. Du är van vid att det ställs höga krav på dig och utför arbetet mot överenskomna mål. Tjänsten kräver att du har god förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift då arbetet innebär daglig kontakt med medborgare samt externa och interna aktörer. Du har vidare lätt för att både arbeta självständigt och i grupp med andra.

Meriterande:

  • Erfarenhet av va- och gatuprojektering/gatuutformning samt att upprätta kalkyler
  • Erfarenhet att arbeta mot fastställda kvalitets-, ekonomi- och tidsramar
  • Goda kunskaper gällande regelverk, entreprenadjuridik och arbetsmiljö 

B-körkort krävs.

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidare. 
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-13

Vi undanber oss kontakt från andra annonsörer och konsulterande rekryteringsföretag.