Meny
Meny

Skärgårdsansvarig

Kultur, park och fritid Sista ansökningsdag: 2020-02-23

Attraktiv kultur, park och fritid – vi gör skillnad!

Kultur, park och fritidsverksamheterna i Piteå kommun ska verka för att stärka pitebornas livskvalitet och folkhälsa. Ett stort utbud av idrotts- och fritidsanläggningar samt närhet till natur och skärgård skapar förutsättningar för detta.  

Kultur, park och fritidsförvaltningen består av tre avdelningar. Fritidsavdelningen där denna tjänst finns inrymmer verksamheter som idrotts- och fritidsanläggningar, friluftsliv, skärgård, idrott och föreningsliv. Som skärgårdsansvarig har du ansvar för kommunens farleder och kommunala skärgårdsanläggningar. Ditt huvudsakliga uppdrag är att arbeta praktiskt i skärgården men det ingår även utvecklingsfrågor och projekt. Din placering är i Arenagruppen på LF arena men skärgårdsarbetet utgår främst från Bondökanalen där kommunens arbetsbåt finns. Tjänsten är dagtid måndag till fredag men kräver flexibilitet då vädret många gånger styr arbetet.

Arbetsuppgifter

Sommartid praktiska uppgifter i skärgården såsom tillsyn och underhåll av anläggningar (stugor, bryggor, prickar, ensmärken, grillplatser, toaletter etc), byggnationer, skyltning, röjning mm. Värdskap och information är också viktiga uppgifter då du möter många besökare ute på anläggningarna.

Vintertid kan arbetet bestå av byggnationer, underhåll, köra ut ved till anläggningarna och tillsyn. Du har även ansvar för kommunens skidspår med spårpreparering och visst underhåll. Även andra arbetsuppgifter kopplat till Arenagruppen förekommer.

Kvalifikationer

Du har en utbildning på minst gymnasienivå, med inriktning mot anläggning eller service/underhåll, eller annan arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig.

Du har praktisk erfarenhet och god kunskap av drift, skötsel och underhåll. En god datakunskap är viktig då bland annat felanmälan och beställningar sker via dator.

Fartygsbefäl klass 8 är ett krav och meriterande är erfarenhet från olika typer av maskiner som skoter, pistmaskin etc. Kunskap och erfarenhet från skärgården är en förutsättning då arbetet kräver självständighet.

Som person är du driftig och gillar problemlösning. Arbetet kan vara fysiskt krävande och många gånger väderberoende. Du är van att arbeta självständigt och ta ansvar för ditt arbete. Ett gott samarbete med andra är en förutsättning för rollen. Du tycker om att ge service, har ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas på din personliga lämplighet såsom att arbeta självständigt, planera och genomföra olika uppdrag, flexibilitet och lyhördhet. Tjänsten kräver att du har körkort. 

Övrigt

Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse, heltid, tillsvidareanställning. Helgarbete kan förekomma.

Upplysningar

Jenny Axelsson Avdelningschef, telefon 0911-69 64 39

Facklig företrädare 

Sara Lagesen, Kommunal, telefon 0911-934 10

Välkommen med din ansökan senast 20-02-23