Meny
Meny

Biståndshandläggare och Socialsekreterare till sommarvikariat

Socialtjänsten Sista ansökningsdag: 2020-04-30

Bli en del av Piteå kommuns största förvaltning, Socialtjänsten. Tillsammans är vi 1700 medarbetare som ansvarar för omsorgen av våra äldre och funktionsnedsatta.

Gillar du att ha ett omväxlande arbete och har förmågan att lösa problem? Då är detta sommarjobbet du söker.

Biståndshandläggare
Som biståndshandläggare inom äldreomsorgens arbetar du med att utreda, göra individuella behovsbedömningar och fatta beslut om insatser enligt huvudsakligen socialtjänstlagen för personer över 65 år. Arbetet utgår från ett helhetsperspektiv med och kring den enskilde i samverkan med närstående, interna samarbetspartners samt externa vårdgivare, verksamheter och myndigheter. Vi utgår från utredningsmetoden IBIC, Individens behov i centrum. I rollen ingår även att informera och vägleda medborgarna i äldreomsorgsfrågor. Förutom dagliga möten och kontakter med medborgarna, dem du arbetar och samverkar med så ingår även stor del dokumentationsarbete. Du kommer få ett mentorstöd under hela vikariatsperioden.

Upplysningar
Petra Stridsman, Enhetschef myndighetsutövning, 0911-69 77 16

Facklig företrädare
Therese Julkunen, Vision, 0911-69 62 40

Socialsekreterare till Stöd till försörjning
Som socialsekreterare på ”Stöd till försörjning” ska du utreda behov av ekonomiskt bistånd och stödja klienten att hitta alternativ till att bli självförsörjande och få ett självständigt liv. För att nå målet är samverkan med andra myndigheter, din egen enhet och andra instanser mycket viktigt. Du ansvarar för egna ärenden och för det team du tillhör. Som socialsekreterare ansvarar du för dokumentation i ärendet.

Upplysningar
Åsa Larsson, enhetschef försörjningsstöd, 0911-69 62 88

Facklig företrädare
Michaela Gebing, Vision, 0911-69 65 56 
Frida Bergman Akademikerförbundet SSR, 0911-69 70 75

Kvalifikationer för båda tjänsterna
Du har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av utredningsarbete kan vara meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom att jobben innebär dokumentation är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. B-körkort krävs.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad, heltid. Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan via www.pitea.se/ledigajobb senast 2020-04-30