Meny
Meny

Vår värdegrund

Medarbetarskapet i Piteå kommun ska präglas av viljan att göra sitt bästa utifrån de förutsättningar som finns på arbetsplatsen. För att vi ska lyckas med detta krävs en gemensam värdegrund, delaktighet och samverkan. Den är formulerad i en personalpolicy.

Vår värdegrund Våga – Låga – Förmåga

Det är utgångspunkten för vårt arbete och det innebär att vi ska: 

VÅGA
Vi litar på vår intuition och våra arbetskompisar, vi tar initiativ, är öppen och tänker nytt. Vi står upp för vårt jobb och tar beslut för det vi ansvarar för.

LÅGA
Vi är engagerade och brinner för vårt uppdrag (utan att brinna upp!), vi tar ansvar och deltar i utvecklingen av våra jobb och lär av andra. 

FÖRMÅGA
Vår arbetsinsats är en del av helheten i Piteå kommun och vi gör skillnad för piteborna. Därför är det viktigt att vi använder och delar med oss av vårt kunnande och att vi följer det som är bestämt.

Ett jobb på Piteå kommun är ett viktigt jobb! Därför är vi proffsiga, trevliga och ger den bästa servicen till de vi är till för – piteborna.

I gengäld erbjuder kommunen trygga anställningar med bra kollektivavtal, vi kan vara säkra på att vi får det vi har rätt till och att arbetsgivaren behandlar oss rättvist samt ger oss rätt förutsättningar för att göra ett bra arbete!