Meny
Meny

Vår vision

Vi är en politiskt styrd organisation där vår uppgift är att jobba för pitebornas bästa. Våra folkvalda politiker beslutar vad vi ska göra och förvaltningarna tillsammans med verksamheterna planerar hur vi ska göra för att klara uppdragen.

Vår vision - Piteå, det är hit man kommer när man kommer hem

Politikerna i Piteå har enats om en vision som vi ska jobba för; Alla boende i Piteå, utflyttade och mentala pitebor upplever att det är hit man kommer när man kommer hem. Med visionen beskriver politikerna vilken känsla man ska känna när man besöker eller bor i Piteå.

4000 kollegor som tillsammans jobbar för pitebornas bästa 

Piteå kommun är den största arbetsgivaren i Piteå med ca 4000 medarbetare med över 230 olika yrken. Här arbetar ingenjörer, parkarbetare, sjuksköterskor, lärare, vaktmästare, undersköterskor, städare, tekniker och många fler.

Alla vi påverkar pitebornas vardag på olika sätt. Bland annat genom att se till att vägarna skottas och sandas, att våra barn får gå i välfungerande skolor, att de äldre får den vård de behöver, att någon släcker bränder, att vi har kultur, fina parker och att Piteå utvecklas.

Vill du veta mer om kommunens styrning och ledning? Läs på hemsidan